יש מלון ויש מלון בוטיק ירושלמי

כשמדברים על ירושלים הבירה, מדברים על מקום מלא במשמעות והסטוריה. כמעט בכל מקום בו תדרוך כף הרגל ארע אירוע משמעותי שמאחוריו יש סיפור. מאחורי אבני ירושלים העתיקות יש אינספור סיפורים וחוויות משמעותיות. תיירים רבים המגיעים לירושלים מבקשים לחוות את ההיסטוריה וההוויה הירושלמית. ללון במלון ירושלמי, לשמוע את השפה, לטעום את מאכלי העדות השונות, ולחוש את האווירה בעיר.

מלון בוטיק בירושלים

כשבוחרים מלון ללון בו בירושלים, אפשר לבחור בחירה רגילה ומוכרת של רשת גדולה. אך אם אתם רוצים להרגיש איך זה באמת מרגיש להתגורר בירושלים, חייבים להיכנס לשכונות הוותיקות שלה, למבני האבן הנמצאים בין הסמטאות ולהרגיש את החוויה במלואה. במקרה ויש בני משפחה המתגוררים באזור מאה שערים הארמון הבוכרי, כיכר השבת או מחנה שנלר ניתן להתארח אצלם. אבל אם אין בני משפחה המתגוררים באזורים ומעוניינים לחוות איך נראים בתים מבפנים מלון צפניה הוא המקום האולטימטיבי. לא מדובר בעוד מלון בירושלים אלא כזה הנמצא באזור אסטרטגי בתוך שכונה חרדית ומאפשר להרגיש את ההווי הייחודי של המקום כאשר המקום, שכנבנה בשנת 1932, נבנה כבית מגורים פרטי ורק ברבות השנים נהפך לבית מלון.

ההיסטוריה של מלון צפניה

כדי להבין את הייחודיות של המלון חשוב להבין את ההיסטורה המשמעותית שלו. הסיפור מתרכז בזוג צעיר ואמביציוני – בני הזוג אליהו (1890) ויוכבד (1900) גלעדי. הזוג ילידי ירושלים וכיום בעלים של מלון צפניה. הוריהם הגיעו באופן חלוצי מפרס בקבוצה גדולה שכללה גם את משפחת בנאי האגדית הוריהם של שני בני הזוג מצד אליהו: יצחק ו-שושנה, מצד יוכבד: יצחק ושרה. התיישבו ביפו. לימים בני הזוג יצחק ושרה עזבו את יפו, ועלו לירושלים,

אליהו ויוכבד ילדיהם התחתנו בחצר של הבניין אברבוך 12, בבית ישראל וכדי להיטמע בישראליות שינו את שמם לגלעדי. לאחר החתונה, קיבלו כסף מהורי הכלה יצחק ושרה, ועם כסף זה, רכשו ב-שנת 1930, את האדמה שברח’ צפניה 4, ב-300 לירות שטרלינג, אשר לימים יהפוך למלון צפניה.

בימים דאז התאפיינה השכונה כשכונה חילונית וסגנון הבנייה העיקרי בשכונה הוא מסוג “באוהאוס”. תושביה היו רופאים, עורכי דין, סופרים משוררים ואנשי דת. אם נבקש לעשות השוואה אפשר לאמר שהיא הייתה ה”רחביה” של היום. במסגרת הצמצומים שפקדו את הזוג גלעדי ותחת תקופה קשה בארץ ישראל, את שאר הדירות בבניין השכירו הזוג גלעדי לצדדים שלישיים בדיירות מוגנת ובינהם לבני משפחת אוורבוך (יש עוד שמות שצריך להוסיף…. זה כתוב במסמך המפורט).

מלון צפניה כיום

המראה הייחודי של המלון משלב בתוכו חדש וישן. פריטי אמנות עתיקים פריטי יודאייקה יוקרתיים וריהוט מהמאה ה 19 לצד פריטים עדכניים וטכנולוגיה מתקדמת בחדרים. המלון משתדל לפעול לביצוע שיתופי פעולה בין המלון לאמנים ישראלים צעירים שמציגים כל מספר חודשים תערוכה אחרת.

האנשים אשר פוקדים את המלון רבים ומגוונים. תיירים ממגוון רחב של מדינות העולם לצד אוכלוסיה מקומית, חרדים, חילוניים, יהודים ושאינם יהודים. האנשים שמגיעים עושים זאת נוכח ההיסטוריה, הייחודיות וההווי של המיקום והמקום עצמו. כל אלו לצד השירות אישי, והמחירים האטרקטיביים, הפכו את המלון לבעל דירוג 8.7 באתר בוקינג. אפשר לקרוא מהביקורות עצמם כי המבקרים מתרשמים בצורה יוצאת דופן דווקא מהשילוב של האומנות והייחודיות של האזור.

אי אפשר לסיים בלי סגירת מעגל מרגשת שארעה בחודש פברואר 2020. ביום שישי אחד הגיע באופן פתאומי אוטובוס לכניסה של המלון, ממנו ירדה אישה מבוגרת גבהת קומה, בשם יפה שפיגל אוורבוך ועימה הגיעה משפחה גדולה. המשפחה ויפה בראשה באו להתחקות אחר ההיסטוריה שלהם. כפי שכבר ציינו המלון הושכר בעבר למשפחת אוורבוך ויפה נולדה במלון בשנת 1933. היא בחרה להתחיל את מסע השורשים דווקא במלון צפניה כנקודה הראשונה בציר הזמן.